Organizațiile neguvernamentale participante la Hacking for Humanity hackathon

Hacking for Humanity by Girls In Tech la nivel global

De-a lungul timpului, femeile au demonstrat că atunci când colaborează și se concentrează pe rezolvarea problemelor în beneficiul unei comunități mai mari, toată lumea câștigă. Organizații precum Kiva demonstrează un adevăr deja cunoscut: pentru femei, comunitatea vine pe primul loc. Femeile reinvestesc înapoi în comunitate circa 80% din veniturile generate din programele Kiva. Exemple ca acestea ne-au inspirat la Girls In Tech să oferim înapoi comunității globale. Suntem peste 50.000 de membre aflate în comunitățile Girls In Tech distribuite pe cele 6 continente. Vorbim de femei pasionate de tehnologie, dornice să-i ajute pe ceilalți și determinate să îmbunătățească lumea din jurul lor.

Inspirate de dorințele și de reacțiile membrelor comunității, la Girls In Tech am hotărât că a sosit timpul să gândim în perspectivă. Cu o experiență de 10 ani în hackathons, am creat un model unic de hackathon prin care adresăm problemele globale acționând local, la nivelul organizațiilor neguvernamentale.

Hacking for Humanity Romania hackathon: creativitate și inovație pentru fapte bune

Ți-ai dorit să te implici într-o cauză socială, să contribui la îmbunătățirea lumii din jurul tău? Hacking for Humanity este ocazia perfectă să îți pui la treabă altruismul și competențele. Hacking for Humanity va avea loc în România în perioada 9, 13 și 14 Mai, la TechHub Bucharest. Este deschis participanților de ambelor genuri și poți aplica fie individual fie cu echipa. Dacă te pricepi la web/mobile/front-end/back-end development, design, UX, product management, marketing sau growth hacking poți să te înscrii aici.

Hacking for Humanity este sprijinit de companii precum Adobe, Endava, EAP&G, IBM, Google, Gameloft și MozaicWorks. Acestea promovează încurajarea inovației digitale la nivel de organizații non-profit și sunt receptive la problemele sociale care ne înconjoară.

Organizațiile neguvernamentale participante la Hacking for Humanity hackathon

În România, există ONG-uri care fac lucruri frumoase, însă despre care nu am auzit. Există ONG-uri care au idei, planuri sau proiecte frumoase dar sunt blocate de lipsa unor instrumente. Hacking for Humanity răspunde la această nevoie a organizațiilor neguvernamentale. Modelul acestui hackathon a sosit la momentul potrivit. Evenimente recente precum protestele #rezist au evidențiat și mai mult nevoia de implicare activă a cetățenilor.

Organizațiile neguvernamentale participante la Hacking for Humanity hackathon au propus 11 proiecte. Fiecare este un plan de rezolvare sau diminuare a efectelor unor probleme care ne afectează pe toți, într-un fel sau altul, direct sau indirect. Mulțumim Asociației E-Civis, care prin Ana Maria Stancu, ne-a ajutat la comunicarea cu ONG-urile invitate și înscrise. Iată lista organizațiilor neguvernamentale participante:

CPE – Center Partnership for Equality promovează egalitatea de șanse pentru femei și bărbați în România. Au dezvoltat proiectul de economie socială MamaPan prin care crează locuri de muncă pentru mame singure sau care au mai mult de 2 copii în întreținere și au situații dificile de viață.

CMPP – Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice îmbunătățesc mecanismele de adoptare a politicilor publice prin analiză și dezbatere și prin sprijinirea părților implicate în luarea unor decizii bine informate. Au dezvoltat proiectul Issue Monitoring, o platformă online pentru monitorizarea politicilor publice din diverse domenii.

Fundația Special Olympics din România contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Organizează programe de pregătire şi evenimente competiționale pe tot parcursul anului și la nivel național. Activitatea lor principală constă în organizarea de competiții de sport împărțite pe tipul de sport, vârsta și genul atleților cu nevoi speciale.

OPTAR – Organizația Pentru Promovarea Transportului Alternativ în România susţin şi promovează utilizarea mijloacelor de transport cu sisteme electrice de propulsie, a celor care folosesc energii regenerabile şi a celor ce folosesc energia umană. Acordă o atenție deosebită spațiilor accesibilizate și pistelor ciclabile din București.

Asociația Necuvinte promovează drepturile fundamentale ale omului. Aduc justiție și schimbare socială, speranță și alternative în situații de criză persoanelor victime ale violenței în familie. În acest proces, unul dintre primii pași este de a pune persoana agresată în legătură cu instituțiile și organizațiile specializate pe oferirea de sprijin și asistență.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice destinată tuturor bucureștenilor. Misiunea acestora este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale. Servește ca centru comunitar care susține activ informarea, cercetarea, educația şi recreerea locuitorilor din București şi județul Ilfov.

CENTRAS – Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale contribuie la dezvoltarea democraţiei în România prin întărirea sectorului neguvernamental. În acest sens, acţionează ca un centru de resurse şi partener strategic pentru ONG-uri, administraţia publică centrală şi locală, instituţii internaţionale, mass-media şi companii private.

Active Watch promovează drepturile omului și comunicarea liberă în interes public. În acest sens dezvoltă metodologii de cercetare, de intervenţie şi instrumente de lucru pe cele patru domenii de acţiune: libertate de exprimare, buna guvernare, antidiscriminare şi educaţie media. Acordă o atenție specială procesului de comunicare dintre Primăria București și cetățeni.

ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România constituie o interfaţă de centralizare şi diseminare a informaţiilor de interes pentru bibliotecarii profesionişti. Prin inițiativa Fundaţiei Bill & Melinda Gates – Programul Global Libraries – centrele create au fost dotate complet cu tehnologie pentru a oferi populației, în special din zonele rurale și sărace, acces gratuit la calculatoare și Internet.

AROI – Asociația ROI dezvoltă proiecte educaționale, sociale, culturale, care contribuie la transformarea societății. Au dezvoltat proiectul Zburd-Educație prin coaching prin care crează comunități de școli cu inițiativă care se inspiră reciproc și prin care încurajează asumarea responsabilității și colaborarea profesori-elevi-părinți-comunitate.

Asociația E-Civis susține educația civică și promovează valorile democratice folosind noile tehnologii. Acordă o atenție specială promovării educației civice prin jocuri și metode atractive, amuzante și recreative.

Care este următorul pas?

Pentru organizațiile neguvernamentale participante la Hacking for Humanity hackathon va fi un webinar de Pitching 101 cu Oana Korda, Co-Fondatoare & Director de Produs la Woogie și căreia îi mulțumim din suflet pentru sprijin și disponibilitatea arătată, în ciuda faptului că e departe. Marți, pe 9 Mai, ne vom vedea cu toții – participanți și ONG-uri – la TechHub la sesiunea de Pre-Hack. Aici va avea loc sesiunea de pitching a ONG-urilor în fața participanților și formarea de echipe, acolo unde e cazul. Fiecare ONG va încerca să atragă cât mai mulți participanți de partea sa, așa că se anunță o sesiune cu alegeri interesante de făcut. 🙂

Pentru participanți înscrierile sunt încă deschise. Nu va fi un hackathon așa cum v-ați obișnuit până acum. Nu dorim să vă afectăm sănătatea somnului în mod negativ. Din acest motiv, hackathonul propriu-zis va avea loc sâmbătă și duminică între orele 9 și 17. Veți avea timp încă de pe 9 Mai să vă cunoașteți echipa, acolo unde este cazul, și să începeți să puneți bazele proiectului pe care veți lucra.

De asemenea, urmează să anunțăm un workshop de câteva ore pe BluexMix, oferit de IBM Romania. Va avea loc pe 11 Mai și va fi limitat la 20 de participanți. O să revenim cu detalii în curând pe pagina evenimentului. În cadrul hackathon-ului, veți avea acces la sesiuni de mentoring cu reprezentanți ai companiilor sponsor. În plus, veți putea socializa cu celelalte echipe și veți putea continua să lucrați pe proiectul vostru. Duminică, va fi rândul echipelor să-și pitch-uiască soluția dezvoltată, să fie evaluate de un juriu și premiate.

Dacă aveți întrebări, consultați secțiunea FAQ pe Hacking for Humanity sau contactați-ne folosind formularul de pe pagină.

2017-05-16T17:24:16+03:00 aprilie 30th, 2017|FINALISTS, NGOs|0 Comments

Leave A Comment